Magnesium – hvorfor?

 Lider du af mangel på magnesium?

Det anslåes at mellem 60 og 75% af danskerne har for lidt magnesium i blodet.

Magnesium:
  • medvirker bla ved knogleopbygning og regulering af blodtryk
  • sikrer et stabilt hjerte & kredsløb mm.
  • findes hovedsageligt inde i cellerne hvor det bla indgår i duplikering af DNA
  • medvirker til udnyttelsen af B- og E-vit, kalk, fosfor og andre mineraler samt fedtstoffer
  • forebygger kolesterolophobning
  • har stor betydning for immunforsvarets funktion
  • mm
Hjerte og øvrig muskulatur har brug for magnesium. Mangel på magnesium kan øge risikoen for blodpropdannelse.

 

Magnesiummangel kan vise sig som:
  • krampetilstande
  • muskelsvaghed
  • træthed
  • hjerterytmeforstyrrelser
  • forhøjet blodtryk
  • urolige ben
  • åreforkalkning
  • depression
  • svimmelhed
  • øget vandladning
  • mm
 Magnesium får du på naturlig vis når du spiser:
  • græskarkerner
  • solsikke-, sesam- og andre frø
  • nødder og mandler
  • fuldkornshvede
  • havre
  • brune ris
  • soja- og andre bønner
  • uraffineret salt
  • alle grønsager
  • avocado
  • frugt
  • mælkeprodukter
  • fisk og kød
  • vand
Læs meget mere om betydningen af magnesium på http://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-0/