Hvad kom først – hønen eller ægget?

Hvad har det nu med Kranio-Sakral Terapi at gøre?

Har du på et tidspunkt i dit liv slået dig/kommet til skade – måske endda gentagne gange eller er du presset i skolen, på arbejdet eller i familien? Begge dele kan, hver for sig eller sammen, være baggrunden for de smerter/spændinger eller den stress du er plaget af i din hverdag.

Der er meget fokus på begrebet stress i øjeblikket. Stress tager ikke hensyn til alder. Selv småbørn rammes af stress. Forestil dig et glas med vand. Hver dråbe er en oplevelse der sætter sig i kroppen, fysisk eller psykisk traume – f.eks et fald, bold i hovedet, skilsmisse, mobning. Når glasset er fyldt og begynder at løbe over kanten, reagerer kroppen ved at sige fra, i form af smerte eller den lukker ned, i form af stress.

Stress er de forandringer der sker i kroppen og i hjernen når vi belastes indefra af vores følelser og tanker, eller udefra af fx. arbejdet. Forandringerne skyldes stress-hormoner, der udløses når vi er pressede. Presset og stressen kommer fordi vi udsættes for krav og forventninger i vores arbejde, institutioner, skoler og måske  i hjemme. Krav og forventninger der stilles af os selv, eller af vores omgivelsen.

Stress er kroppens reaktion på overbelastning. Er du stresset gennem længere tid, reagerer kroppen på det. Denne reaktion kan udmønte sig fysisk og psykisk.

Stress påvirker immunforsvaret, så lider du af stress kan du måske opleve at du oftere bliver forkølet eller får ondt i halsen, har tilbagevendende hovedpine eller migræne, har mavesmerter eller en udefinerbar ondt i kroppen. Den psykiske side af stress-syndromet viser sig f.eks. ved nedsat livskvalitet, depression, angst og vrede.

Når der er stress i kroppen går kroppen i en forsvarsposition hvor bindevæv og  muskler spænder op, resultat – kroppen er på vagt. Når bindevæv og muskler spænder op, mindskes blodforsyningen til det spændte område. Det bliver dermed sværere for muskler og hjerne at arbejde konstruktivt. “Forestil dig en bil hvor benzintilførslen til motoren ikke fungerer”.

KST-behandlingen kan hjælpe kroppen til at slappe af og slippe kontrollen/vagtsomheden, så der er mulighed for at “benzintilførslen igen kan løbe uhindret gennem motoren”. I behandlingen arbejder jeg med meget blide tryk der giver kroppen mulighed for at slippe spændingerne i bindevævet og musklerne. Når spændingen slipper får blodet igen lov til at flyde uhindret i området – det giver varme og der kommer ny næring til området – regenereringen er startet.

Kan du genkende dig selv i ovenstående og vil du gerne have det bedre, så lad mig hjælpe dig af med dine spændinger, så hverdagen igen bliver overskuelig.

Falder din tanke straks på en ven/bekendt/familie så del linket med vedkommende, og hjælp ham/hende videre.